Honour The Empty Space Between The Old & The New

  For the past few months I’ve had this strange sensation of feeling like I am suspended between two worlds. And while a big part of me has wanted to label and judge this experience has being bad or wrong, a deeper part of me understands exactly what is going on. The transformation process requires old … Продолжи со читање Honour The Empty Space Between The Old & The New

Флексибилност

    Флексибилноста е неопходна доколку сакаме да останеме во комуникација со сопствената интуиција. Држејќи се цврсто за нашите планови – пропуштаме вредни информации. Нашите емоции се тука, од миг во миг нè насочуваат кон она што е најдобро за нас. Нивното игнорирање и предавањето на нашето внимание на она што веќе сме го зацртале … Продолжи со читање Флексибилност

Choosing Your Reality: Creating Probable Futures

Choosing Your Reality: Creating Probable Futures Meditation by Orin and DaBen With each breath in, I affirm that I am the creator of my life and circumstances. I picture myself at the helm of a ship. The water is calm. The sun is beautiful and the water sparkles. I can see for all directions. I … Продолжи со читање Choosing Your Reality: Creating Probable Futures

Енергија тече…

 ...во  правецот кон кој е насочено нашето внимание...  

Отворен почеток и Отворен крај

Сите обиди да се дефинираат работите, да се доведат до некоја системска, крајна форма, да се разберат нештата докрај за потоа мирно и спокојно да уживаме во сè што е пред нас се само безуспешни манипулации на умот. Не постои такво нешто, нема дефиниции, нема ограничувања, сè е бескарајно и безгранично - освен умот. Нема … Продолжи со читање Отворен почеток и Отворен крај