Шумскo капење за релаксација

Навистина треба да го пробате ова… Дали некогаш сте слушнале за терминот „шинрин-јоку“? Тоа значи „впивање на природата“ или „шумско капење“. Терминот потекнува од Јапонија уште од осумдесеттите и стана основа на превентивната здравствена заштита и лекување во јапонската медицина. Идејата зад шинрин-јоку е едноставна: ако некој едноставно ја прифати и ја цени природата во/со … Продолжи со читање Шумскo капење за релаксација

Филтрирајте ја вревата

Се чини како нашите животи да се исполнети со многу врева, презафатеност, брзање и безначајни активности. Што ако можеме да ја филтрираме сета таа врева и се фокусираме на она што е за нас значајно? Што ако можеме да пронајдеме смиреност во сета таа постојана "бркотница"? Верувам дека повеќето од нас ја имаат таа моќ. … Продолжи со читање Филтрирајте ја вревата

Едукација Холистички Коуч ЛЕНС , Борско Езеро, Бор, Србија

 

Reconnect with Yourself

Reconnect with yourself Do you ever feel that you are living your life but somehow lost contact with who you really are?Do you ever wonder if you are doing what you truly love to do or that you are just hanging in there because...well, it seems ok enough? Stop and listen.... It can be challenging … Продолжи со читање Reconnect with Yourself

I am at the Center of Peace

I affirm the following: The outer world does not touch me. I am in charge of my own being. I guard my inner world, for it is there that I create. I do whatever I need to do to keep my inner world peaceful. My inner peace is essential for my health and well-being. I … Продолжи со читање I am at the Center of Peace