The Show Must Go On

  Last year was the first time in a decade that I didn’t send Christmas cards. I probably received twenty emails from friends that started with, “Are you okay?” or “Did I piss you off?” The truth? I was exhausted and it was a tough holiday. As much as I love sending and receiving cards, … Продолжи со читање The Show Must Go On

5 Ways To Use The Practise Of Journaling

  If you want to create change in your life, you have to do the work. Journaling is a beautiful practice that you can take on to get you started on doing the work. If you are new to journalling, try to set aside a time each day where you will write. It might be first … Продолжи со читање 5 Ways To Use The Practise Of Journaling

Почетни часови по јога – Септемвриски уписи

{секој ВТОРНИК и ЧЕТВРТОК од 18.15 до 19.30 во Центар СИНО, ул. Борка Талески 26/8-33, 1000 Скопје} Раздвижете го телото, зашто  телото што е во движење може да ги придвижи неподвижните аспекти од Вашиот живот! Смирете го умот, зашто во смиреноста се кријат одговорите на Вашите прашања! Вложете во себе радост, здравје и позитивна енергија! … Продолжи со читање Почетни часови по јога – Септемвриски уписи

Прекрасна Трансформација

Започнете со нови избори, избори блиски до Вашите срце и душа. Само бидете свесни од момент до момент како се однесувате, врз која основа избирате. Дали Вашите избори се диктирани од Вашата логика, потреба од смисла и рационалност или пак накратко замижувате и ги слушате одговорите, сензациите во Вашето тело, сензациите околу Вашето срце? Веднаш … Продолжи со читање Прекрасна Трансформација