Дваесет и едно небо над Скопје

    {photo: Karolina Jakimovska}

Присуство

Мирисот на морето, и на дождот што освежува, ме носат единствено "овде". Секој обид за присуство во "беше" и "ќе биде" е нецелосен. Свежина, убавина, целина, совршенство - неописливо! (photo/poem by Karolina Jakimovska)

Love&Beauty All Around! Thank You!

 {photo: etsy.com}

Everyday Life Miracles {Ohrid Lake, Republic of Macedonia}

  {photo:Karolina Jakimovska}

Создавајте ја убавината во сопствениот живот.

    Простувајте! Кажете си: "Му простувам на ________ (името) и си простувам себеси. Испраќам љубов до обајцата." Обидете се да разберете. Разберете го однесувањето на другиот, зошто тој се однесува така; можеби се наоѓа во, за него, непријатна ситуација, можеби е навреден, можеби е потребно дополнително да го објасниме она што ние го чувствуваме. … Продолжи со читање Создавајте ја убавината во сопствениот живот.