The joy of waiting

When you were young, you loved to dream and let go of dreams. Either way, you dwelled in the Now. When you got older, you started to take your dreams and goals way too seriously, and your happiness became bound up with the future, and the destination became more important than the journey. Dream about … Продолжи со читање The joy of waiting

Пролет Пролет

  {photo: Karolina Jakimovska}  

Секој ден е нов ден

Новиот ден е и нов почеток. Почеток на нова приказна, нова мисла, емоција. Новиот ден е и шанса, за простување, насмевнување, радување, сонување. Новиот ден е можност да направиме различно, поинакво, оригинално. Секој ден е нов ден, иако сличен на претходниот. Секој ден е дарежлив ден, подарежлив од минатиот. Секој ден е подарок, највреден од … Продолжи со читање Секој ден е нов ден

I relax and enjoy Life…

{photo: wide-wallpapers.net}

Почетни часови по јога {Септемвриски уписи}I

 ПОТВРДЕТЕ ГО ВАШЕТО ПРИСУСТВО И РЕЗЕРВИРАЈТЕ ГО ВАШЕТО МЕСТО (*бројот на места е ограничен)   (photo: http://www.iskconwales.org.uk/hatha-yoga/)

Love is in the air

Enjoy!

  Enjoy, enjoy, enjoy!!!

Make Someone Happy: Rainbow Pancakes

Моќта на “да се биде задоволен”

Да се биде задоволен е прекрасно чувство. Но како да се стигне до таму? Како да се биде задоволен? Не е секогаш лесно да се постигне баланс помеѓу бескрајните желби и она што го имаме во моментот. Еве неколку работи кои можат да го подобрат чувството на задоволство: Присетете се на убавите нешта во Вашиот … Продолжи со читање Моќта на “да се биде задоволен”