Вистинскиот Учител секогаш останува Вистински Учител/Славење на Филозофијата и Љубовта кон Мудроста

Едноставно, човек се раѓа со љубов кон филозофијата. Кога ученикот е спремен, се појавува Учителот. Мојот се појави во вистинско време! Ја имав честа и среќата да имам прекрасна Учителка која ми ја покажа вратата, и имав среќа што имав храброст и љубопитност што влегов низ вратата и се запознав со Многу. И не бев … Продолжи со читање Вистинскиот Учител секогаш останува Вистински Учител/Славење на Филозофијата и Љубовта кон Мудроста