Создавање Радост

Радоста во нашите животи се раѓа кога нашите енергија и фокус се насочени на позитивното околу нас. Радоста во нашите животи се раѓа кога сме благодарни за сите убави нешта кои го исполнуваат нашето постоење. Преку размислување или запишување на следниве аспекти ја зголемуваме радоста во нас и околу нас: + ги ценам следниве мои … Продолжи со читање Создавање Радост

Љубов кон Себе – Љубов кон Другите

Честопати не знаеме да се сакаме себеси. Не знаеме кои акции е потребно да ги преземеме како би можеле да кажеме дека се сакаме себе. Најчесто знаеме што им е потребно на нашите најблиски за да се чувствуваат сакани, но кога станува збор за нас... Сепак, љубовта кон другите е диригирана од љубовта која самите … Продолжи со читање Љубов кон Себе – Љубов кон Другите

Релаксирајте се со јога

Се' повеќе се зборува за јога и се' повеќе се зборува за релаксација. Она што останува помеѓу зборовите се времето кое треба да се издвои за да се вежба оваа древна дисциплина, како и расеаноста и душевниот немир кои стануваат дел од модерното живеење. Во забрзаното и со стрес исполнето секојдневие воопшто не лесно да се … Продолжи со читање Релаксирајте се со јога