Забележување

Еден начин да бидеме со нашите тешки емоции е она што јас го нарекувам „нежно забележување“. На пример, "Забележувам дека се чувствувам навистина исцрпено. Ја забележувам мојата жалост. Ја забележувам мојата тага или мојата осаменост." Кога го забележуваме нашиот внатрешен свет со сочувство и благост, веќе не се бориме против нашите емоционални искуства. Ние сме … Продолжи со читање Забележување

Finding The Courage To Follow Your Heart

  I think there are two ways of determining if you are ‘following your heart’. The first is whether or not you are following the desires that your heart is calling you towards, and the second is if you living in your heart. Being in it. One is about the actions you are taking and … Продолжи со читање Finding The Courage To Follow Your Heart

To Love at All is to Be Vulnerable

The Infinite Power of Our Light

Owning our story can be hard, but nearly as difficult as spending our lives running from it. Embracing our vulnerabilities is risky but not nearly as dangerous as giving up on love and belonging and joy - the experiences that make us the most vulnerable. Only when we are brave enough to explore the darkness … Продолжи со читање The Infinite Power of Our Light

Кaко да пронајдете инспирација

Доколку во последно време имате чувство како да сте се заглавиле во секојдневните рутини, сакате, а тешко Ви е да излезете од Вашите ментални шеми, обидете се со следниве идеи кои можат да Ве размрдаат и да внесат свежина, радост и инспирација во Вашето секојдневие. Прошетајте во природа, тргенете се од бучните трговски центри, продавници, … Продолжи со читање Кaко да пронајдете инспирација