Јогата и перфекционизмот

Живееме во време кое наметнува перфекционизам. За што поголема ефикасност, за што поголем профит - потребен е перфекционизам. Капитализам и перфекционизам. Први братучеди... Неразделни. Униформираност, систематичност, менталност, прецизност, организираност, нетрпеливост, опседнатост, парадигматичност... и што ли уште не. Модерно доба, доба кое бара вклопливост и маскираност. И нормален е перфекционизмот, единствено индивидуите ја чувствуваат неговата абнормалност. … Продолжи со читање Јогата и перфекционизмот