Шумскo капење за релаксација

Навистина треба да го пробате ова… Дали некогаш сте слушнале за терминот „шинрин-јоку“? Тоа значи „впивање на природата“ или „шумско капење“. Терминот потекнува од Јапонија уште од осумдесеттите и стана основа на превентивната здравствена заштита и лекување во јапонската медицина. Идејата зад шинрин-јоку е едноставна: ако некој едноставно ја прифати и ја цени природата во/со … Продолжи со читање Шумскo капење за релаксација

Убаво поминато “јога претпладне”

Spring Cleaning

  This is a good time of year to make way for new and more positive experiences to enter your life. Help this occur this by clearing all your closets, both literal and mental, and give to others or back to the Universe all that does not add to the higher quality of your life … Продолжи со читање Spring Cleaning