Што се обидува да ви каже вашето тело?

Што се обидува да ви каже вашето тело? Многу често не ги поврзуваме нашите емоции со нашето тело. Вистината е дека тие се длабоко поврзани на физиолошко ниво. Следниот пат кога ќе се чувствувате тажни, лути, вознемирени или кога ќе ја почувствувате која било друга емоција… направете пауза. Каде се појавува оваа емоција во вашето … Продолжи со читање Што се обидува да ви каже вашето тело?

5 Ways To Use The Practise Of Journaling

  If you want to create change in your life, you have to do the work. Journaling is a beautiful practice that you can take on to get you started on doing the work. If you are new to journalling, try to set aside a time each day where you will write. It might be first … Продолжи со читање 5 Ways To Use The Practise Of Journaling

Љубов кон Себе – Љубов кон Другите

Честопати не знаеме да се сакаме себеси. Не знаеме кои акции е потребно да ги преземеме како би можеле да кажеме дека се сакаме себе. Најчесто знаеме што им е потребно на нашите најблиски за да се чувствуваат сакани, но кога станува збор за нас... Сепак, љубовта кон другите е диригирана од љубовта која самите … Продолжи со читање Љубов кон Себе – Љубов кон Другите