Негувајте убави чувства

Секојпат кога одбирате да се чувствувате убаво, и покрај тоа што сте критикувани и несфатени, Вие одбирате радост. Секојпат кога одбирате да се чувствувате убаво, Вие создавате слобода во сопствениот живот. Вие сте ослободени од потребата другите да се однесуваат на одреден начин за Вие да бидете среќни. Вие сте ослободени од сопствените очекувања. ~Orin&DaBen

Гласот!

Длабоко, од најдлабоките длабочини се јавува глас, толку е нежен и тивок, молбен убаво ми е со него, го чувствувам неговото присуство. Ме прави јака, реална, вистинска. Уживам скоро во сè кога го чувствувам, мекнеам, се стопувам, солзи течат и го влечат нагоре, кон површината. Тие се негови спасителки, да биде чуен, да биде виден, … Продолжи со читање Гласот!