За благодарноста

 
 
Благодарност
 
 
 
Пред да заспиете вечерва потсетете се на сите кои Ви помогнаа денеска.
 
Замислете ги ликовите на тие луѓе и заблагодарете им се за нивната поддршка или за предизвикот што Ви го понудија, за нивната љубезност или пак за нивната непријатност; или едноставно заблагодарете се за нивното присуство во Вашиот живот.
 
Продолжете така сè додека не почувствувате искрена благодарност за денот што изминал, сè додека двете страни перфектно не се избалансираат и станат љубов.
 
Заспивањето со благодарно, отворено срце е многу моќна оздравувачка практика.
 
Вашите соништа ќе станат инспиративни, а наутро ќе се разбудите со леснотија во умот и телото.
 
~Dr. John Demartini
 
 
 
 
 

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s