Промена

change5

Надворешните ситуации, единствено, ќе се променат со промена на нашата внатрешност.

Најважно е како се однесуваме со себе си.

Кон другите се однесуваме онака како што се однесуваме со себе.

Почитувајќи ги сопствените ограничувања – ги почитуваме и туѓите, почитувајќи го сопствениот успех – го почитуваме и успехот на другите.

Нашето однесување кон другите е индикатор на нашето однесување кон самите себе.

Напишете коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s